2013. 11. 12.

289. nap - Végleges formába kerültek a szószok, helyzetjelentés

Sajnos az október eleji fagy a velencei termés végét elvitte, valószínű szépen beértek volna még a hideget követő hetekben...

Szerencsés módon Bp-en nem volt fagy, itt megmaradt a néhány bokor, amikből a Habanero Chocolate-et és kb 2 hete az idei év első termését hozó (!) Rocoto orange-t megpróbálom átteleltetni pincében.



2 féle szósz készült végül:
  • Szilvás habanero (Scream like the plums did -Habanero-)
  • Csípős paradicsomszósz (Hot tomato)
Ezeken felül néhány üveggel savanyítottam Bird eye demon-okat és Habanerokat, továbbá készítettem feta sajttal töltött Habanerot amit rozmaringgal, fokhagymával olívaolajban tettem el, valamit szárítok néhány tucat Habanero-t őrlés céljából.
Jól jönnek majd ezek a hidegebb napokon. 

Scream like the plums did -Habanero- szószról:

Összetétele: 2/3-ad rész Habanero Chocolate paprika, 1/3 rész Besztercei -puttyogós- szilva, kevés cukor, +egyéb ;)

Összefőzve, botmixerrel összeturmixolva, bedunsztolva.

Állaga sűrű lekvárhoz hasonló, illatában a szilva és a Habanero édeskés találkozása.

Zamatában az utánozhatatlan trópusi gyümölcsös Habanero, ereje lassan kiteljesedő, teljes szájat körbejáró nagyon határozottan forró íz..

Ajánlom egzotikusabb jellegű ételekhez, haladóknak hidegtálakhoz is.




Hot tomato szószról:

Összetétele: javarészt Numex Twilight paprika és paradicsom (fele-fele arányban), +egyéb ;)

Összefőzve, botmixerrel összeturmixolva, bedunsztolva.

Állaga közepesen sűrű lekváréhoz hasonló, illata a paradicsom és a paprika, magyaros egyvelege.

Ízében kellően erős és friss, kiváló magyaros ételek utólagos csípősítéséhez, hidegtálakhoz.







Január elején jön a magrendelés, addig valószínű nem lesz bejegyzés.

Szép őszt és telet mindenkinek!

XMACX


 
Befőzés előtt a Habanero Chocolate 

 Rocoto Orange (nov. 12-én)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése