2014. 02. 18.

1.nap – 2014 Start!

A mai napon nálam is beindult a szezon, elültetésre kerültek ugyanis a magok a tavaly jól bevált módszerrel a 16x11-es ültetőtálcában.
Fölöttük 10cm-re 4db 6500 Kelvines 18w-os neoncső (60cm-esek), egy „tükrös” armatúrában (irodai beépíthető mennyezeti lámpa).
Földnek általános virágföldet használok +10% homok +10% kerti humusz. A magok néhol kettesével vannak, szóval idén április második felében lesz várhatóan „fölös” palánta, a szószók júliusban leghamarabb. De ne szaladjunk annyira előre, jöjjenek a fajták felsorolásai amiket egyrészt tavalyról felfogott magokból, másrészt a Chilli Pepper Company  –től rendeltem:


A fő állományt a Habanero Chocolate és a Cayenne Yellow alkotja. Mindkettő tavalyról saját termesztésből felfogott magokból ültetem, mindkettő igen bőtermő és szép nagy paprikákat hoztak, szószaim alapjaiul szolgáltak.
Szép számmal vetettem Diablo Sweet és Numex Suave Red –et is, előbbi teljesen édes pirospaprika vékony bőrrel, míg utóbbi íze leginkább a Habanero-ra hasonlít, annak trópusi zamatával de nagyon kevés csípősséggel (!), több infó itt.
Sokat hiányolt fajták ezek, idén fogok készíteni nem vagy alig csípős finom szószokat is.
Nem hiányozhat az aktuális világrekorder a Smokin’ Ed’s Carolina Reaper sem, klikk a videóra,  és végezetül a többi chili-re is nagyon kíváncsi vagyok.
Van egy-egy Rocoto Orange (C.pubescens) és Habanero Chocolate (C.chinense) növényem, remélem sikerül majd feléledniük.


 - Smokin’ Ed’s Carolina Reaper is a helyén -

- sorok -

- balra Rocoto, jobbra Habanero 1-1 várható túlélő tavalyról -







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése