2014. 04. 22.

64. nap - Összefoglaló

Eseménydús 2 hónap volt minden szempontból az elmúlt időszak.
A legnagyobb különbség a paprikák növekedésében van, alapvetően a paprikák igen gyorsan nőttek, nagy részük 6-7hetes korban már kiültethető lett volna, de ekkor még nagyon hideg lett volna nekik. 

Nagyobb volt az eltérés az egyes magok csirázása között is. A később kikelt egyedek lassabban fejlődtek, mert kissé elnyomták őket a fejlettebb társaik. Tavaly sokkal-sokkal egységesebb volt az állomány. 
A napokban végre kiültetem szabad földbe kb. 70%-ukat, a maradék lámpa alatt erősödik még pár hétig. 
Ezekből lesz pár tő eladó, az alábbi fajtákból: Cayenne Yellow (C.annuum)Bhut Jolokia (C.chinense)7 Pod (7 pot) (C.chinense) (érdeklődni: az xmacx chili facebook oldalon lehet).

A fél literes söröspohárba ültetés már az 5.héten megtörtént. Ezeknek igen jól passzol a formájuk a gyökér alakjához és a legolcsóbb megoldás is. Aljukat felhevített 200-as szöggel lyuggattam át. 2 féle földet próbáltam ki egy olcsót és egy drágát, semmi jelentőségük nincs, így utólag. Kevés vitaflóra 4-est (palántanevelőt) kaptak.

Hamarosan jelentkezem a kiültetéses anyaggal! 64.nap - levegőztetés és napfényhez szoktatás a kiültetés előtt az első terméssel Cayanne Yellow

46.nap - Habanero Chocolate és Diablo Sweet dzsungel 

 46.nap - Smokin' Ed's Carolina Reaper

46.nap - locsolás után

35.nap - átültetés után: 3 tálcán

34.nap - átültetés

19.nap - középen az éppen kikelt Suave habanero, balra Diablo sweet, jobbra Carolina reaper


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése